kinderproject

ontwerp poster: Concepticus

Met een grote “G” van genieten!

Kinder Kleijnkoor zong  zaterdag 22 april twee concerten in Het Kruispunt van ’s Heerenloo.  Tot twee keer toe was de zaal tot op de laatste stoel bezet en genoten ruim 300 bezoekers van alle liedjes en de energie van zowel de kinderen als de Berghdrummers.

De Berghdrummers onder leiding van Bert Bergmans openden het concert  waarbij de sfeer er al goed in zat toen later ook de kinderen het podium betraden met het nummer Kinderen van de Zee. Ruim veertig kinderen,  waarvan een aantal geweldige solo’s zongen, en een geweldige combinatie met de Berghdrummers in het nummer E Viva Espana.  Tussen de nummers door maakten kinderen duidelijk aan publiek wat ze willen voor de wereld. “Als ik de baas van de wereld ben mogen alle kinderen op vrijdag kiezen wat ze graag willen eten, is er geen oorlog meer en is iedereen gelukkig”.

Na ieder nummer klonk applaus en publiek genoot zichtbaar van het enthousiasme van de kinderen en de puurheid waarmee gezongen en gedanst werd. De bewegingen bij diverse nummers bedacht door Roos Rebergen , maakte het concert extra sprankelend.  Chantal van der Klugt en Herma van Piekeren hebben opnieuw een kinderproject weten neer te zetten waar kinderen spetterden in zang maar vooral in met elkaar muziek maken.

Het project When children rule the world is meer dan alleen een project van zang en dans.

1: Het aanleren van de Engelse teksten in een korte tijd aan deze leeftijdsgroep vergt een speciale aanpak. Veelal hebben de ouders van de kinderen verbaasd gestaan over het resultaat.

2: De samenwerking met de Berghdrummers, de drumband van ’s Heeren Loo – Willem van den Bergh, waarin cliënten van binnen en buiten Willem van den Bergh musiceren.

Voor kinderen is het kijken naar deze groep en het samen muziek maken een prachtige ervaring geweest. Tijdens de voorbereiding en in de pauzes werden echt contacten gelegd en vragen aan elkaar gesteld. Kinderen van het koor en de groep met een verstandelijke beperking stonden open voor elkaar.

3: Door op de locatie van ’s Heeren Loo de concerten te verzorgen werd de mogelijkheid geboden voor bewoners van de stichting om te kunnen komen. Ook uit de regio kwam publiek dat normaliter gebruikt maakt van de voorzieningen op ’s Heeren Loo.

Voorafgaand aan de concerten heeft het kinderkoor een optreden verzorgd tijdens de openingsceremonie van de mooiste file van Nederland op de Boulevard van Noordwijk aan Zee. Een vrolijke bijdrage aan een groots evenement in de gemeente Noordwijk.

Kinder Kleijnkoor start in oktober met een nieuwe project dat in het teken van kerst zal staan.