Kinder Kleijnkoor 150 slagen in zee!

150SlageninZee-FB-header

In het voorjaar van 2016 stond de opleiding van het Kinder Kleijnkoor in het teken  van onze badplaats Noordwijk. De kinderen hebben o.l.v. Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt een speciaal zeeprogramma “150 slagen in zee” ingestudeerd. Aanleiding hiervoor was het 150 jarig bestaan van badplaats Noordwijk.

Het project heeft als thema de zee en alles wat daarin en daarbij te vinden is gekregen; het leven aan de kust en hoe het is om te wonen in een zeedorp. Met liedjes over de zee, het leven aan het strand en zeerovers op zee. De kinderen hebben naast (semi) professionele tekstschrijvers ook zelf teksten voor de liedjes geschreven.  Vervolgens zijn deze teksten op muziek gezet en in een theatrale setting uitgevoerd.

ZeeDee 1

Alle liedjes zijn uitgebracht op cd.  Deze eerste ZeeDee is ingezongen door solisten van het kinderkoor en Kleijnkoor Noordwijk. Voor de basisscholen is alle bladmuziek beschikbaar gesteld. Het lied Kinderen van de Zee is inmiddels uitgeroepen door de gemeente Noordwijk tot kindervolkslied van Noordwijk. ZeeDee’s à € 6,50 zijn te koop bij Boekhandel Van der Meer in Noordwijk Binnen.

Wilt u meer informatie over de ZeeDee of over de mogelijkheden om de bladmuziek te kopen dan kunt u dit aangeven door een mail te sturen naar secretariaat@kleijnkoor.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met Loes Latten, 06 22 78 05 07.