Kinder Kleijnkoor

Kinder Kleijnkoor in projectvorm

_DSC2332
OLV Chantal van der Klugt en Herma van Piekeren

Chantal zong ooit in het kinderkoor St. Jeroen toen Herma daar de leiding over had en nam het uiteindelijk als dirigente van haar over.
Herma, artistiek leider van Kleijnkoor Noordwijk en Chantal hebben de afgelopen jaren vaak samengewerkt in maar ook in het theater.
Met deze professionele expertise slaan zij de handen ineen om in projectvorm een kinderkoor samen te stellen.

Er zijn twee projecten per jaar. Rond de herfstvakantie start een kerstproject en in februari start een voorjaar/zomer project met een wisselend thema.
Er wordt naast het repertoire gewerkt  aan stemvorming van de kinderen en muzikale ontwikkeling.

Hoe gebruik je je stem?
Hoe leer je samen zingen, maar ook solistisch en hoe leer je dit op een podium te presenteren?

Muziektheorie wordt uitgebreid met een korte cursus basisonderwijs noten leren lezen.
Op een leuke speelse manier leren de jonge zangers met het notenschrift om te gaan en dit om te zetten in muziek.

Kinderen uit de bollenstreek:

Het kinderkoor is voor kinderen uit de hele bollenstreek
Er is geen toelatingseis, iedereen is welkom maar er wordt verwacht dat zangers alle vooraf vastgestelde repetitiedagen aanwezig zijn.